Over de kaart ligplaatsen onderweg

Op deze verenigingskaart van de LVBHB (Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historische Bedrijfsvaartuig) delen de leden hun passantenligplaatskennis met elkaar. Het is een interactieve waterkaart waar schippers van historische bedrijfsvaartuigen zelf ligplaatsen aanbrengen en foutieve- en gewijzigde informatie corrigeren. 

Deze interactieve waterkaart wordt beheerd door de werkgroep Havens & Ligplaatsen van de LVBHB.

Op deze kaart staan passantenligplaatsen die te gebruiken zijn voor historische bedrijfsvaartuigen. Historische bedrijfsvaartuigen zijn vaak groter dan de gangbare recreatievaartuigen en aan de kleine kant ten opzichte van de huidige bedrijfsvaartuigen. Op deze kaart zijn daarom zowel ligplaatsen te vinden die gebruikt worden door de beroepsvaart als die van de recreatievaart, maar die qua uitrusting ook door ons soort schepen zijn te gebruiken. Uiteraard staan ook de specifiek op onze schepen toegesneden ligplaatsen er op alsmede de door ons zelf gecreëerde (wilde) ligplaatsen. 

In het voorjaar van 2014 hopen we een app voor de iphone beschikbaar te hebben die het raadplegen onderweg en het invoeren van nieuwe plekken veel gemakkelijker maakt.