Kaartgebruik

DE KAART

Als je op de kaart komt zijn de ligplaatslocaties nog niet zichtbaar. Deze verschijnen pas als je een aantal niveaus hebt ingezoomd. Daarover zo meer. 

 

MEERDERE ONDERLIGGENDE KAARTEN

 

Het witte plusje in een blauw vlakje, dat je nu rechts bovenin de kaart ziet staan, is aanklikbaar. Je kunt hier switchen van kaart. Er zijn drie kaarten beschikbaar, een waterkaart, een landkaart en een satelietkaart.

De kaart start altijd met de waterkaart. De ligplaatsiconen zijn op alle kaarten zichtbaar vanaf een bepaald inzoomniveau. Met het minnetje in het switch-schermpje sluit je deze weer.

In deze popup kun je bijvoorbeeld ook alleen de museumhavens of een andere soort ligplaats aanvinken. Dan kun je in een oogopslag zien waar ze zijn.

 


LIGPLAATS SOORTEN

Er zijn 12 ligplaatssoorten. De betekenis van de iconen kun je vinden in de legenda. Deze iconen zijn op de kaart, aanklikbaar.

 

GPS-COÖRDINATEN

 

Deze staan rechtsboven in de kaart. Het puntje van de cursor geeft de GPS-coördinaten van die plek aan.

 

VERPLAATSEN VAN DE KAART OP HET SCHERM

Dat werkt hetzelfde als bij Google maps. Er zijn twee mogelijkheden.

 

 

INZOOMEN IN DE KAART

Dit werkt ook hetzelfde als bij Google maps. Er zijn drie mogelijkheden

 

LIGPLAATSEN BEKIJKEN

Klik een icoontje op de kaart aan, er verschijnt dan een schermpje met gegevens over deze ligplaats.

Foto's zijn te vergroten door er op te klikken!

 

Dit schermpje is weer te sluiten door op Toon kaart (rechts in de navigatiebalk) te klikken.  Als er een blauwe schuifbalk aan de rechterzijde zichtbaar is, is er meer informatie beschikbaar. Schuif deze balk naar beneden. Dit doe je met de linkermuisknop. Klik op de blauwe balk en houd deze ingedrukt en schuiven maar. Het kan ook met de pijltjestoetsen onderaan de schuifbalk.

 

WEBSITES

Als er bij "Websites" roodbruine en onderstreepte tekst staat zijn er relevante websites beschikbaar. Klik op deze tekst en de desbetreffende site komt tevoorschijn.

 

VOLGENS DE SATELIET VAN GOOGLE MAPS

Bij alle ligplaatsen staat onder "Websites" Volgens de sateliet van Google maps.  Als je dat aanklikt kom je meteen op de satelietkaart en wel precies op de desbetreffende ligplaatslocatie! Als je terug wilt naar de kaart, klik dan op het rode kruisje, links bovenin.